NOSTOS / Corpus i en P-kælder under Ofelia Plads

⭐⭐⭐⭐

”Jeg elsker lugten af napalm om morgenen” er fra Francis Ford Coppolas Apocalypse Now – men jeg siger hellere; ”jeg elsker lugten af benspænd på en scene”.

Og benspænd er præcis hvad Tim Matiakis har udsat Corpus for, nu hvor han har bedt Sebastian Kloborg om at kreere en sitespecific forestilling til kompagniet. De har lige med bravour indtaget A-salen bag Gl Scene, men der er ingen der hviler på laurbærrene her – så derfor var eksperimentet at forestillingen skulle foregå i P-kælderen under Ofelia Plads – og der skulle indgå adskillige sortlakerede state-of-the-art biler af et bestemt mærke. Og sådan blev det.

Scenograf Christian Albrechtsen havde med florlette transparente plastic forhæng omdefineret den rå parkeringskælders 3500 m2 til en art drømmeverden, hvor vi efter rulletrappe-nedstigningen oplevede, hvordan danserne Zoé BernabéuMarco Herløv HøstNastia IvanovaPierre Piton og Alexander Wittrup Staeger i billygternes klare skær gik tæt på os, løb væk fra os, ledte os, drillede os og sang for os.

De løb på betonen, de kravlede på betonen, de sprang og de dansede på betonen. De klatrede på biler, krøb ind og ud af biler, skubbede biler og kærtegnede biler. Og selvfølgelig hele tiden i Kloborgs disciplinerede koreografi. Igen-igen ser man hvor alsidigt et kompagni Corpus har fået samlet.

Længe leve benspændet på scenerne.

Fotos: Casper Koeller

SE MERE & KØB BILLETTER