Mungo Lab #34 BIDT // Mungo Park i Allerød

Anna Malzer byder velkommen til fremtiden.

Der er en lang og fremragende tradition for eksperimenter på Mungo Park i Allerød, og deres Mungo Lab koncept har i mange år været kombineret legeplads og forskerhub, for nogle af Danmarks største talenter. Så hvad er mere naturligt, end at lade den nytiltrådte direktør – instruktør og iscenesætter Anna Malzer – lede slagets gang på laboratoriet i Mungo Lab #34, som hun har valgt at være en fortolkning af den vilde forfatter Kristen Roupenians novelle BIDT – en bidende skarp fortælling om begær.

Efter direktøren havde taget godt imod gæsterne på Mungo Park, inviterede hun alle på en lille gåtur, da #34 ville foregå et sted i Allerød. Det tager kun 20 sekunder, forsikrede hun os, og så var det ellers med det lange ben forrest i march, til vi nåede et nedlagt butikslokale, hvor spillerne ventede os.

Mungo Lab produktioner er en hit’n’run forestilling, hvor ensemblet og instruktøren burer sig inde i et par dage, og så giver den alt hvad de har i sig. Og det er godt at Mungo Parks trofaste publikum i Allerød i forvejen kendte til Mungo Lab – for Anna Malzers debut på Mungo Park var alt andet end konventionelt teater.

Sceneblog var en flue på væggen da Allerødborgerne mødte deres nye teaterdirektør, og jeg skal da nok lige love for at de fik en smagsprøve på fremtiden, hvor Anna Malzer helt sikkert kommer til at ruske op i konventionerne, og fortælle et par sandheder eller tre.

Henrik Prip, Nana Morks og Anders Budde Christensen var de levende forsøgsdyr i Anna Malzers laboratorium, og det var en fornøjelse at se dem boltre sig som fisk i vandet i koreograf Jannik Elkærs underfundige verden af bevægelse, når de helt uden den fjerde væg overøsede Allerøds borgere med begær, vanvid, og overlagt misbrug af #metoo-bølgen.

BIDT handler i grove træk om kvinden, der forsøger at tøjle sit ustyrlige begær – et begær der kun kan tilfredsstilles ved at bide. Kristen Roupenians novelle er skarp som en ragekniv, og i Malzers laboratorium var de fremragende spillere ovenud villige til at give sig helt og holdent, i dette smukke møde mellem Mungo Parks trofaste og kræsne publikum, og den udefrakommende (red: og nu allerede Reumertprisbelønnede) teaterdirektør.

Tillykke til Allerød – der er en ny sherif i byen.

fotos: Casper Koeller, Sceneblog

SE MERE