MIG OG TYSON // Teater Grob

A SOUTHPAW EXPERIENCE IN NØRREBRONX

Indtil premieren på Teater Grobs MIG OG TYSON, har ordet PAW i min verden været synonymt med den svingende bjørnelab som kun en dygtig bokser kunne placere, når han indtog sin southpaw stance, og begyndte sin udmarvende bombardering af sin stakkels modstander.

Men med Paw Henriksens meta-biografiske dokudrama om sit eget liv – med Mike Tyson som forbillede – har jeg lært at PAW hedder Henriksen, og at intet kommer af sig selv.

Forestillingen er en afbalanceret, fin og følsom historie, om den lille rod fra Vestegnen der vendte nederlag til sejr, og selvom den svinger mellem genrer, er forestillingen med den overraskende, sveddryppende, og in-your-face-voldsomme slutning, lidt af en præstation.

Uden at udlevere, lader instruktør Moqi Simon Trolin den hårdtarbejdende Paw Henriksen kommentere på alle i den nærmeste omgangskreds (inkl Trolin selv), og netop det meta lag tager forestillingen det sidste stykke vej mod toppen. Super præstation af Henriksen – personlig, og dog med et voksent helikoptersyn på verden.

Og den vilde transformations scenografi af Raphael Frisenvænge Solholm og co., den taler for sig selv – it’ll knock you out!

fotos: Emilia Therese