MATILDA THE MUSICAL // Gamle Scene, Det Kongelige Teater

⭐⭐⭐⭐⭐

Bambinatum est magitum

Børn er maddiker! Der bliver ikke sparet på ondskaben, når en udspekuleret Mads Rømer Brolin-Tani ruller sig ud som den frastødende rektor Agatha Trunchbull på Chrunchem Hall, skolen der skal afrette Matilda, og vænne hende af med at læse og have fantasi nok til at selv at digte. For Matilda Wormwoods forældre synes bøger er den værste svøbe der findes, og når Matilda nu ikke engang er en dreng som forældrene ellers ønskede sig, så kan hun da i det mindste være lige så dum og enfoldig som Hr. og Fru Wormwood selv – pragtfuldt spillet af Rasmus Botoft og Annette Heick.

Det Kongelige Teater spiller med musklerne, når de sammen med Malmö Opera opsætter Roald Dahls roman Matilda som musical, i Elisabeth Lintons flotte iscenesættelse på Gamle Scene. Opsætninger der skal ramme både børn og voksne er altid en udfordring, men med Roald Dahls grundlæggende fantasifulde verden hvor både godt og ondt regerer, og Palle Steen Christensens imponerende scenografi af skygger, bøger og følelser – godt hjulpet af en suveræn lyssætning der inddrager hele Gamle Scenes historiefyldte rum, så har Elisabeth Linton ramt plet med MATILDA THE MUSICAL.

Historien om Matilda, der med evner ud over det sædvanlige, og en fantasi der vokser i takt med den modgang hun må igennem som uønsket barn, er både uhyggelig, rørende og fascinerende – præcis den cocktail der skal blandes for at udfordre og tilfredsstille et stort publikum af både børn og voksne.

Med et velfungerende cast af børneperformere, der med sang og dans spiller en vigtig rolle i skabelsen af skole universet, og en alternerende børneskuespiller som Matilda – jeg oplevede en yderst kompetent Mia Ellen Kjær – er musicalens udtryk allerede i hus. Og når så Amalie Dollerup (der jo selv startede som børneskuespiller tilbage i 90’erne i filmen Kun en pige og tv-serien Strisser på Samsø), folder sig ud som den venlige og forstående Frøken Honey, så hænger det hele sammen. Med sin rene stemme og overbevisende patos stjæler Amalie Dollerup billedet i anden akt

Fantasi og virkelighed, ondskab og godhed, det hele blandes uhyggeligt godt i MATILDA THE MUSICAL på Gamle Scene.

MATILDA THE MUSICAL spiller på Gamle Scene i København fra d. 27. januar til d. 27. februar 2022.

Foto: Miklos Szabo

SE MERE HER