MASKERADE // Grønnegaards Teatret, i Odd Fellow Palæets have

⭐⭐⭐⭐

Jeg vil så gerne danse

Tredobbelte amoriner svirrer over Ludvig Holbergs MASKERADE på Grønnegaards Teatret, hvor Charlotte Munksø har iscenesat klassikeren i teatrets velkendte komiske stil.

Med Patrick Baurichter i rollen som tjeneren Henrik, der ikke blot vil være den unge Leanders passive oppasser, men også følge ham til de maskerader som trækker gevaldigt i Leander og byens unge, er Holbergs fortælling fra 1724 om kærlighed, moral og maskespil, blevet et lystfuldt intermezzo i Bredgade.

Ud over en Baurichter i hopla som den snu tjener Henrik, er det en stateligt grum Morten Suurballe som Henriks absolutte modsætning – Leanders strenge far Jeronimus – der rager op blandt det storartede ensemble på scenen.

Mor siger nej, far siger nej

Iscenesætter Charlotte Munksø står sammen med Marianne Sørensen bag ideen til det forfriskende musikarrangement der løfter komedien gevaldigt, og med Kevin Oliver Eagle på scenen som troubadour, er det de musikalske arrangementer der holder gang i bålets gnister.

For godt nok er det et flot ensemble med masser af udstråling der får os til at føle med de unge forelskede Leander og Leonora (dejligt spillet af Lukas Toya og Laura Skjoldborg), men når hele Charlotte Munksøs personinstruktion får holdet til at spille skuespil som på Holbergs tid, og scenograf Steffen Aarfings anonyme og gråmelerede trappestensscenografi går i ét med Odd Fellow Palæets grå mure, så er der behov for de gnister som Kevin Oliver Eagle leverer i MASKERADE.

Hvilken sælsom fortælling

Gnisterne fra Kevin Oliver Eagles elguitar er til gengæld også små pletskud, for det er Eagles troubadour der understreger karakterernes gøren og væren, og det er Eagles strengeleg der tager MASKERADE fra 1724 til 2022.

Grønnegaards Teatrets MASKERADE spiller i Odd Fellow Palæets have fra d. 29. juni til d. 27. august 2022.

Foto: Bjarne Stæhr

SE MERE HER