MACHAIDZE & SEKGAPANE // CPH Opera Festival i Tivolis Koncertsal

⭐⭐⭐⭐⭐

Ni høje C’er plus det løse.

Bel Canto aftenen i Tivolis Koncertsal indledtes med den fineste og følsomme ouverture af Tivoli Copenhagen Phil, der hele koncerten igennem fremstod i mesterklasse. De fortsatte med Wiliam Tell ouverturen – Rossinis velkendte og sprudlende værk, der jo er perfekt til at få en hel sal til at blive i godt humør fra start af, og så var stilen lagt.

Det var i øvrigt festivalchef Peter Lodahl selv der præsenterede hver arie og duet, og ud over nyttig trivia og info, bød indledningerne på skønt nørderi som kun en sanger på Lodahls niveau kunne frembringe. Belcanto stilen med koloratur og skønsang i metermål, skal fremføres af sangere der virkelig har lyst til det, og den forførende lyriske sopran Nino Machaidze, samt den unge sydafrikanske tenor Levy Sekgapane – med kæmpe smil og blink i øjet – var et helt perfekt valg til sådan en aften.

Den georgiske sopran overøsede os med meget smukt udførte koloraturer, og var helt med på en aften med spas og flirt med aftenens tenor, samt ikke mindst dirigent Patrick Lange, der har et slet skjult showman-gen gemt i sig. Et af højdepunkterne var fra Donizettis Elskovsdrikken – med en vidunderligt fuld Sekgapane der leder op til duetten med sin elskede Adina.

Levy Sekgapane er en lille fyr med stor stemme, og som tilhører i Tivolis Koncertsal sad man uvilkårligt yderst på sædet, da han flere gange bogstaveligt talt stod på tæer, da han skulle ramme de høje toner. Og høje toner fik vi til overflod, ikke mindst i arien fra Donizettis Regimentets Datter (der blandt venner kaldes tenorernes Mount Everest), med hele 9 høje C’er, som Sekgapane fremtryllede som perler på en snor. Helt fantastisk oplevelse.

CPH Opera Festivals MACHAIDZE & SEKGAPANE med et Tivoli Copenhagen Phil i storform, var improvisation, leg og flirt – samt arier og toner i verdensklasse.

Foto: Simon Læssøe

SE MERE