INDEN VI DØR SYNGER VI EN SANG // Teatret ved Sorte Hest

⭐⭐⭐⭐

Hvor er alle drømmene du drømte?”

Pianisten Olivier Antunes sidder klar ved pianoet på Sorte Hest, og med hans sorte hår og melankolske udtryk, var en klassisk fransk mimer det første jeg tænkte på. Men da Antunes begyndte at spille, lagde jeg mærke til hans langærmede stribede t-shirt – den klassiske #101 fra Nørgaard på Strøget – og forstod nu sammenhængen med kabareten og sangene. For i 1967 kaldte den gamle Jørgen Nørgaard jo netop den stribede t-shirt for 101, efter den legendariske highway i Californien, den vej hvor drømmene bliver skabt.

Sorte Hests kabaret INDEN VI DØR SYNGER VI EN SANG er en charmerende, gennem musikalsk blanding af sange og personlige fortællinger. En kabaret der rummer lige dele vemod og tristesse, men også en kabaret der lader sit publikum trille hjem, varm om hjertet og med et smil på læben.

Det er personlige beretninger i et landskab af tomme stole – og dog – for stolene er fyldt med minder.

Ud over den velspillende pianist Olivier Antunes, der også står for kabaretens smukke musikalske arrangementer, møder vi Camilla Bendix og Peter Oliver Hansen, samt ingen mindre end La Grande Dame, den fabuløse Maria Stenz, der med sine 82 års livserfaring stråler om kap med stjernerne over Vesterbrogade.

Tilsammen et gedigent og smukt hold af kunstnere der har noget på sinde, i en afdæmpet instruktion af Kamilla Wargo Breckling.

Da jeg var syv år gammel, kunne jeg Ælle Bælle Bolle bogen udenad

Alle tre skuespillere deler generøst ud af deres livs nedture, hverken sensationslystent eller anglende efter medlidenhed, men bare nøgternt fortællende, med deres helt egne vinkler og følelser bag om det hændte. Beretningerne lader os ikke hænge i tristessen, hverken Camilla Bendix’, der som syttenårig mistede sin mor i et trafikuheld, Peter Oliver Hansens livsdefinerende kræftforløb, eller Maria Stenz der mistede sin mand og må leve med ensomheden. For kabareten er som sagt bundet sammen af Olivier Antunes’ smukke musikalske arrangementer, og sange der sætter ord på de følelser der måtte opstå.

INDEN VI DØR SYNGER VI EN SANG spiller på Teatret ved Sorte Hest d. 25. august til 10. september 2022.

Foto: Robin Skjoldborg

SE MERE HER

En tanke om “INDEN VI DØR SYNGER VI EN SANG // Teatret ved Sorte Hest

Der er lukket for kommentarer.