I AM NOT WHAT YOU SEE // Lilibeth Cuenca Rasmussen på Copenhagen Contemporary.

Fremragende tværæstetisk kunstformidling på CC.

Dedikerede kunstnere som Lilibeth Cuenca Rasmussen, der igennem hele sin karriere nådesløst har brugt sin krop og sjæl i kunstens tjeneste, fortjener af og til at få mulighed for at udfolde sin metier på de største scener. Og lige nu, på Copenhagen Contemporary, øser den skarpe kunstner ud af sit tankegods med sin markante tværæstetiske tilgang til kunstformidling. I de store haller på Refshaleøen, med udstillingen I AM NOT WHAT YOU SEE, italesætter Lilibeth Cuenca Rasmussen store temaer som etnicitet, identitet, migration og det nomadiske, med sit helt eget kendetegn, den performative tilgang til svære emner. For som kunstneren selv formulerer det; ”Jeg tror på at det svært tilgængelige skal være mere tilgængeligt.”

På CC har Lilibeth Cuenca Rasmussen bygget fire storslåede værker med hvert sit navn, der alle kombinerer arkitektur, boformer og kostumer, sidstnævnte ikke mindst vigtigt, da udstillingen også lever igennem et performativt greb, hvor den dansk-filippinske kunstner har inviteret en række performere til at indtage udstillingen. Kunstnerens performance COCKTAIL, hvor hun og de inviterede performere indtager og interagerer med de fire elementer i udstillingen, foregår d. 6. maj, og bliver gentaget i august.

Cuenca Rasmussens refleksioner over emner som hvorfor jorden er som den er, og hvorfor vi bebor den som vi gør, bliver fremragende formidlet gennem hendes fire skulpturer. MISS FABULA, en gigantisk rokokokjole bygget af breve, med reference til den smeltende iskappe, er kommunikation i analog form. QUADRIPOINT, en sagnagtig og florlet tipi-inspireret stofskulptur, understreger mobiliteten i verdens bosteder, når den som et scenetæppe indhyller dig i uvished. IRIS, en afrikansk stråtækt rondavel på pæle, med øjets iris indbygget i taget, illustrerer det lette der alligevel er forankret i jorden – og FATAMORGANA er med sine hængkøjelignende dynestrukturer der ligner skyer på himlen, indbegrebet af vores drømme om et frit liv.

Lilibeth Cuenca Rasmussen har med I AM NOT WHAT YOU SEE fået sine tværæstetiske værker på den store scene, og som hun så smukt selv beskriver det: Det er blevet en kondenseret udstilling, ved at forstørre mine udtryk i C.C.’s store haller.

Foto: Casper Koeller, Sceneblog

SE MERE HER

En tanke om “I AM NOT WHAT YOU SEE // Lilibeth Cuenca Rasmussen på Copenhagen Contemporary.

Der er lukket for kommentarer.