GENLYD // Barkan Produktion & AFUK Scene

⭐⭐⭐

Jeg står lige og ælter lidt dej

Anika Barkan og Petter Wadsten står kun få meter fra mig, men jeg kan ikke kende nogen af dem. De taler med hinanden i deres mobiler, og på bagvæggen kan vi se skærmbillederne, og hvordan deres ansigter ser ud på den andens skærm. App’en de bruger, har gjort dem begge til perfekte, fejlfri, glamour-smukke dukker. Så nu er det op til dem selv at fortælle en historie, der passer til glansbilledet.

Det erfarne og sammentømrede hold bag Barkans musikperformance, er ud over de to skuespillere, kapelmesteren Mika Forsling der styrer lyduniverset i GENLYD, samt iscenesætter Cille Lansade der igen har sat sit empatiske præg på et ellers ret så ubehageligt univers. For i bund og grund handler GENLYD om hvor meget vi lyver i dag. Lyver overfor andre, og lyver overfor os selv.

I 2020 bliver vi proppet med krav om at være perfekte, en helt igennem phoney tilværelse, der kun kan lade sig gøre ved at leve et photoshoppet liv med apps og filtre der skjuler, retter og ændrer på virkeligheden. Og ens mobil bliver hurtigt ens bedste ven og fortrolige.

”Nothing compares 2 U”

I GENLYD udtrykker Anika Barkan kærligheden til sin mobil med en smukt sunget version af Princes Nothing Compares 2 U – sunget i en telefonboks – og bagefter trækker Barkan en efter en alle sine kærester op af håndtasken. På mobilernes størrelse og udformning kan man følge med i hvordan præferencerne har ændret sig, og hvor stor en del af hendes liv kærligheden til telefonerne udgør. Fiffigt greb, morsomt udført – og desværre alt for tæt på virkeligheden.

jeg har en app der sender random notifications

Petter Wadsten rammer lige ned i vores pinlige måder at fremstå attraktive på, når han afslører han har fået sig en app der sender random notifications, så han kan se ud som en vigtig og travl player i markedet. Igen en overrumplende og fin detalje, der umiddelbart er morsom, men desværre også afslørende som bare fanden.

GENLYD er et rap over nallerne til generation App, og Anika Barkan & AFUK Scenes fine lille musikperformance er sgu morsom – håber bare vi forstår alvoren før det er for sent.

Foto: Clementine Waldelius

SE MERE & KØB BILLETTER