FODBOLD FODBOLD FODBOLD // Mellemgulvet i Skuespilhuset, Det Kongelige Teater

⭐⭐⭐⭐⭐

Jamen, der er jo også bryllupsdag næste år

Erfarne spillere, nye talenter, knoklerne og de elegante, plæneklipperne og troldmændene. På en fodboldbane finder man alle typer, lige som på tilskuerpladserne, hvor fans lever deres liv som en del af noget større. Men hvad er det, fodbolden kan – hvad er det der får en ægtefælle på vej ud ad døren til at sige til sit hjertes udkårne, at der er jo også bryllupsdag næste år.

Henrik Szklanys menneskesmukke FODBOLD FODBOLD FODBOLD er udviklet i Det Kongelige Teaters dramatikerlaboratorium KGL Dansk, og bliver nu udfoldet for fuld skrue på Mellemgulvet i Skuespilhuset for sit hujende publikum på lægterne. Og forestillingen om menneskelige følelser der ikke lader sig forklare, kærligheden til fællesskabet, samt ikke mindst trangen til at slippe sine hæmninger, er et lille men monumentalt drama om den fodbold elskende verden.

Men FODBOLD FODBOLD FODBOLD er også fortællingen om problemerne i en sport hvor penge er magt, og beløb der er så store, at forældre lader stenrige klubber købe deres lille purk, bare fordi talentet er der. Og om problemerne med at spille på de største arenaer for millioner af TV-seere, mens man elegant overser de mange døde gæstearbejdere, der i Szklanys drama slår revner i betonfundamentet i den solbeskinnede stat. Henrik Szklany har det hele med.

Sådan slæber man sgu da ikke på en levende. Men lad nu være med at kigge mere på det der

Selve rammefortællingen i FODBOLD FODBOLD FODBOLD er Pokalfinalen i Parken, hvor to små hold og deres fans kæmper om guldet, æren og håneretten. I optakten til kampen i Parken møder vi faren der skal til den historiske kamp med sin lille datter, den 90årige superfan der ikke ved om kampen bliver hendes sidste, den dedikerede ultrafangruppe A38, talentet der står foran sit helt store gennembrud, og stjernen der altid bliver foretrukket i startopstillingen. Samt adskillige andre typer, for i Szklanys drama er vi med på alle niveauer.

Det er et klassemandskab bestående af Jakob Femerling, Ellaha Lack, Alvin Olid Bursøe, Mads Rømer Brolin-Tani og Charlotte Fich der er på banen, og træneren – i dagens anledning kaldet iscenesætteren – er ingen ringere end Nicolei Faber, der på mesterlig vis fortolker Henrik Szklanys menneskesmukke drama i to halvlege. Og der er fadbamser i plastikkrus i pausen, samt spillertrøjer til de modige fans der vil leve sig helt ind i stemningen på tribunen.

FODBOLD FODBOLD FODBOLD stiller ikke bare med de bedste spillere, Mellemgulvet i Skuespilhuset har også de bedste fans.

Foto: Emilia Therese

SE MERE HER