EVENTYRLIGE DÆMONER // Bådteatret

⭐⭐⭐⭐⭐

Man skal kun fortælle børn historier, der også er noget for voksne

Bådteatret hylder skrøbeligheden hos H.C. Andersen, og drager dæmonerne hos nationaldigteren frem fra mørket.

I skibets bug, nu udstyret med en håndrevet drejescene, har Rolf Heim iscenesat den fineste lille homage til mennesket bag de verdenskendte eventyr. Og ikke bare en hyldest bygget på velkendt materiale, men efter et nyskrevet manus – kollektivt udformet af hele holdet af skuespillere, dukkemagere og andre kreative sjæle på Bådteatret.

EVENTYRLIGE DÆMONER er Bådteatret når det er bedst, med teatrets unikke dukketeater for voksne og samfundssind i første række, samt deres fabulerende tilgang til følelser. Jonathan Hjorth og Julie Amalie Svensson står bag de fantastiske dukker, samt scenografien og kostumerne, og det er helt utroligt hvor meget det sorte rum af metal kan udvikles rent scenografisk. Et mørkt men farverigt scenerum, hvor intimiteten bestemt ikke tager skade af den drejescene som spiller en central rolle i forestillingen.

Der var en stolt tepotte

På scenen står skuespillerne Signe Kærup Dahl, Jens Gotthelf, Yulia Lystbæk og Astrid Kjær Jensen, som vi i Bådteatrets regi kender så godt for deres eminente dukkefører egenskaber. Men denne gang træder de også ud af deres comfortzone bag dukkerne, og åbner op for personlige fortællinger, der alt for godt viser at H.C. Andersens dæmoner, følelser og eventyr rummer mere virkelighed end de fleste lige går og tænker. Det er et overraskende greb, og river os momentant ud af fortryllelsen, men det er forløsende i en eventyrverden hvor havfruer, tinsoldater og hekse ellers fylder meget.

Vi er i 2022, det er på tide at Prinsen dykker ned til Havfruen

EVENTYRLIGE DÆMONER er en smuk forestilling og en fortolkning af et liv der er skrevet om utallige gange før, men Bådteatrets hyldest til det uperfekte menneske giver et nyt syn på H.C. Andersen, der bestemt ikke går i glemmebogen lige foreløbigt.

EVENTYRLIGE DÆMONER spiller på Bådteatret i Nyhavn, fra d. 6. november til d. 3. december 2022.

Foto: Miklos Szabo

SE MERE HER