DOOM ROOM / VR performance af Makropol

⭐⭐⭐⭐⭐

Alternative Fakta eller Virtuel Virkelighed?

Jeg ved ikke hvad jeg blev udsat for i weekenden, men det var vildt! Makropols VR performance installation DOOM ROOM var en ud-af-kroppen oplevelse, og den gav mig virkeligheden som jeg aldrig har fået den før.

Med en start som svævede mellem virkelighed og fantasi, blev jeg forført af et hvidkalket orakel (Iza Mortag Freund), der med et særdeles virkeligt dyrehjerte som velkomstgave – og et petit krystalglas med bloddrink – lod forstå, at nu var der ingen vej tilbage.

Efterfølgende var rejsen med VR-maske på, og inden jeg nåede til den afsluttende drink i natklubben, var jeg ført igennem adskillige absurde verdener, i lænker og med kappe, med gys og desorientering, samt besunget og beværtet, og ikke mindst var jeg undervejs både omkommet og genopstået.

Efter selve VR performancen blev vi lukket ud i virkeligheden et par timer, før vi igen – som sidste krølle på halen – var inviteret til at feste på natklubben Chateau Motel resten af natten. In real life! (tror jeg nok).

Instruktør Jesper Dalgaard har sammen med Makropol og producent Mads Damsbo fremtryllet en VR oplevelse som ikke er for de sarte. Kæmpe anbefaling herfra, men der er ikke mange billetter i omløb!

fotos: Makropol

SE MERE