DET SPEJL DE KALDER DIG // Revolver play på Republique, Østerbro Teater

Han er en fotokopi af sig selv, når han ligger i min seng

Det er selvfølgelig Teater Republiques uregerlige scene Revolver der lægger ryg til Revolver play – Østerbro Teaters nyeste digitale tiltag under coronaens svøbe. Det kunne nu lige så godt være et længe ventet knopskud, udsprunget af kampen om tilskuerne med Netflix og andre streamingtjenester, men i denne tid er det blevet bydende nødvendigt at handle hurtigt, og med en redaktion bestående af teaterdirektør Emmet Feigenberg, sceneinstruktør Rune David Grue, samt Revolverkurator Rikke Hedeager herself, bliver opgaven taget alvorligt på Østerbro Teater.

Revolver play er en fræk lille online sag, der ganske uden skelen til hvad vi normalt forbinder med teater, tager kampen op med streamingtjenesternes serieformater, og lægger fra land med en miniserie på tre små afsnit, af succesforfatteren Christina Hagens nyeste tekst DET SPEJL DE KALDER DIG. Formatet kalder på publikums velvilje, i og med at Revolver play opfordrer til – med MobilePay eller QR-kode – at donere 25kr for hvert afsnit du ser. Men det er dig der bestemmer.

Christina Hagens hovedpersoner er altid modstandskvinder, og ligesom i MED MIG SELV I MINE EGNE ARME fra 2019, er teksten direkte og uden filter. Ingen fine fornemmelser – Hagen italesætter lyst på sin helt egen måde, og lige siden jeg så Det Røde Rums iscenesættelse af White Girl i Skuespilhuset i 2013, har jeg nydt hendes implicitte fuckfinger i teksterne, der altid går lige til grænsen.

Nu ved jeg ikke, om jeg må sige sådan noget her hos dig?

I DET SPEJL DE KALDER DIG er Tina Gylling Mortensen den modne kvinde der savner sin sorte strandkæreste, og det er netop en powerwoman af Gylling Mortensens karakter der skal bære Hagens tekst ud over scenekanten – i dette tilfælde skærmkanten. I Emil Rostrups instruktion giver Tina Gylling Mortensen sig helt ud, og med både smiger og opsang taler hun til dig på den anden side af skærmen, som sad hun med dig i sofaen. Hun får dig til at glemme din politiske korrekthed når hun tager dig med til de varme lande, og hun formår at få Hagens tekst til at virke som mere end blot irriterende sand i badebuksen.

Sæt dig godt til rette, gå ind på Revolver play og prøv noget nyt. Se et enkelt afsnit af DET SPEJL DE KALDER DIG eller nap alle tre på en gang. Og hvem ved – det kunne være du fik lyst til donere.

Foto: Sara Galbiati

SE MERE på Revolver play