DET DER DRIKKER // Teater Sort/Hvid

⭐⭐⭐⭐

Jeg er vågen i min egen dødsproces

Krigsdans om bålet, destruktiv adfærd, social isolation og svedeture i banken – Olaf Højgaards DET DER DRIKKER er et nøgent portræt af en alkoholikers liv før selverkendelsen, og redningen.

Olaf Højgaard, der også i MANIFEST 2083 arbejdede tæt sammen med Christian Lollike og Sort/Hvid, har nu med Lollike og Sigrid Johannesen som instruktionskonsulenter under Teater Momentums Vol. 14, skabt forestillingen DET DER DRIKKER fra bunden af – i mere end en betydning. For det er en barsk historie om et spildt liv på bunden af en flaske som Olaf Højgaard præsenterer, med sig selv som uundgåeligt eksempel på, hvor tæt på afgrunden alkoholtågerne befinder sig.

Med et fremragende scenesprog lader Højgaard karakteren blomstre op og visne i samme moment, i scener der med lige dele empati og afsky beskriver livet som alkoholiker, med alle de illusoriske tanker om at peppe festen op, og alle de nederlag der følger i hælene på den ustoppelige trang til alkohol.

Der var en haj i flasken, som nu svømmer rundt i mine øjne

DET DER DRIKKER er ikke selvbiografisk, men som nu tørlagt alkoholiker på 19. år, har Olaf Højgaard alle forudsætninger for at placere aben, og med sit store talent formidle en historie der går i kødet på alkoholens svøbe. Ikke moraliserende eller bedrevidende – blot en nøgen, overraskende morsom, og vildt barsk fortælling fra det virkelige liv.

Foto (udsnit): Emilia Therese

SE MERE HER fra Sort/Hvid

SE MERE HER fra Teater Momentum