DEATH TO TRUTH OF BEAUTY // LOGENs Schiele atelier på Får302

Eksplicit Schiele laboratorium med død og krop overlader intet til fantasien.

LOGENs atelier inviterer med udsagnet DEATH TO TRUTH OF BEAUTY indenfor i deres eksperimenterende verden, med udtrykkelig streg under eksperiment, når de i tre timer lader os følge deres udforskning af Egon Schieles liv og værker.

LOGEN er en determineret kunstnergruppe, der giver sig fuldt ud i deres søgen efter Schieles inderste tanker, og med kunstneren Egon Schieles værker in mente, kommer det nok ikke bag på nogen, at død, eksplicit nøgenhed, samt stærke farver og udsagn er dominerende faktorer i den unge kunstnergruppes arbejde.

“For den rene er alting rent”

Allerede fra starten, hvor man som gæst i atelieret bliver bedt om at tage mest muligt tøj af, smide skoene og iføre sig en hvid kittel, er man klar over at det bliver en aften der tager Schieles værker bogstaveligt.

SØS Gunver Ryberg, Nathalie Mellbye, Patrick Baurichter, Anja Behrens og Sofia Karlsson lægger i laboratoriet både krop og sind til fortolkningerne af Schieles smukke men forvrængede værker, og som atelierbesøget skrider frem, får vi både adskillige værker fortolket, og det overordnede tema – som denne aften var DØD – bliver grundigt udforsket.

I løbet af aftenens besøg i atelieret var vi bl.a. tæt på Schieles solsikkefascination, hans indædte modstand overfor datidens bonerte syn på den nøgne krop, og en længere indføring i Stefan Zweigs litterære bidrag til datidens ordnung-muss-sein-samfund.

Alt i alt er et besøg i LOGENs atelier og DEATH TO TRUTH OF BEAUTY, et svar på hvordan nutidens ungdom fortolker en ung kontroversiel kunstner fra tiden omkring år 1900, og et bud på en formidling anno 2018 af Egon Schieles stærke værker.

foto: Søren Meisner

SE MERE