DANS2GO // Gamle Scene, Det Kongelige Teater

⭐⭐⭐⭐

Jeg elsker balletmester Hübbes koncept med at vise små bidder af større balletter, det minder mig om dengang jeg slugte trailershows i biografen, og følte jeg havde set en hel bunke gode film på en gang, og det virkede faktisk også efter hensigten – man fik altid lyst til mere, og vidste altid hvad man skulle se næste gang.

På samme måde giver Den Kongelige Ballet med DANS2GO et stort publikum mulighed for at lære balletten at kende, og når aftenens tema endda er mesteren over dem alle, August Bournonville, så er ringen sluttet, og aftenen med August på Gamle Scene, bliver rendyrket danseekvilibrisme med stjernestøv til et bredt publikum.

Aftenen indledes med den fine portrætfilm August Bournonville – ballettens digter af instruktøren Liv Thomsen og den legendariske balletanmelder Erik Aschengreen, og filmen er et fint portræt, skabt med lige dele respekt og kærlighed til den store balletmester.

Efter pausen, og nu klogere på hvem manden bag koreografierne er, får man en fin lille buket af highlights fra Konservatoriet, Kermessen i Brügge, Pas de la Vestale, og selvfølgelig som den store afslutning, en farverig pas de sept fra Et Folkesagn. Alle udført til perfektion. Det er hurtigt afviklet, med store smil og overskud hos danserne, og netop den slags trailershow som kan vække nysgerrighed hos et nyt publikum.

DANS2GO kan og må selvfølgelig aldrig træde i stedet for helaftensballetter – hverken de gamle mesterværker eller nyudviklede koreografier – men konceptet er kommet for at blive, og er helt sikkert med til at skabe et nyt balletpublikum til huset.

Fotomontage: Det Kongelige Teater

SE MERE HER