CORPUS fredagsbar med GHOSTING + interview med Alexander Stæger // Corpus, Det Kgl Teater

Analog version af Augmented Reality.

Corpus fredagsbar lokker med det ukendte, og fredag d. 7/9 var ingen undtagelse. Tim Matiakis har hentet den tyske koreograf Sebastian Matthias til landet, og ud fra hans arbejder med samarbejdsprocesser, er produktionen GHOSTING ved at udvikle sig ret vildt. Den svenske komponist Ida Lundén styrer lyduniverset fra sin pult, og japanske Masaru Iwai hæver det performative niveau til nye højder, når dansere og publikum i et samlet spredt morads – med deres smartphones – agerer både kulisse, rum og uforudsigelige kroppe i koreografisk symbiose.

Corpus’ dansere får os gæster til at måbe, mens Ida Lundéns elektroniske verden af toner og lyde flyder ud af vores medbragte smartphones. Fantastisk at opleve et prøveforløb så tidligt i processen – og GHOSTING kommer full-blown på plakaten i oktober, så Sceneblog kan kun anbefale hurtigst muligt at kikke forbi det virtuelle billetkontor på Det Kongelige Teater. LIGE HER 

En af danserne i Corpus er den tidligere solist i Den Kgl Ballet, Alexander Stæger, og Sceneblog fangede ham til en lille snak efter den åbne prøve. Se med her:

foto & film: Casper Koeller, Sceneblog