CELESTE performance // Copenhagen Contemporary

Overbevisende, mørk og sanselig performance i totalinstallationen CELESTE.

Samarbejdet mellem kunstinstitutioner vinder frem, tværdisciplinær forskning er jo allerede etableret indenfor kunstfaglige kredse, og ikke mindst har mange kunstnere set de store muligheder i ikke at låse sig fast i de klassiske betegnelser og definitioner. Copenhagen Contemporarys udstilling med totalinstallationen CELESTE er et strålende eksempel, og når de fire kunstnere Lea Guldditte Hestelund, Ea Verdoner, Cæcilie Trier & August Rosenbaum viser deres bud på en immersiv installation, helt udenfor begrænsende kunstdefinitioner, og oveni inviterer sit publikum ind i deres performance uden retningslinjer, så er det værd at indstille sin cykel GPS på destination Refshaleøen.

She was one

I firkløverets performance kæmper August Rosenbaums melankolske pianotoner først om pladsen i et fortættet lydbillede, hvor et ambient lyddesign dominerer, men når man som publikum i CELESTE krateret først har vænnet sig til de elektroniske impulser, vibrationerne, og kraterets katakombeagtige dryppelyde, så flyder Rosenbaums toner ud over landskabet, og rammer dig endnu tydeligere i mørket.

Det er lysdesigneren Jesper Kongshaugs stemningsdefinerende og kontrollerede mørke, der holder lyset tilbage med samme stringente beherskelse som Ea Verdoners sanselige koreografi i krateret, hvor solodanser Olivia Riviere umærkeligt bevæger sit publikum med sin horisontale dans.

 “Being a kind of one

Og det er i samme mørke, at Cæcilie Trier dukker op med sin sprøde cello, for siden at sætte ord og stemme til det sanselige univers som kunstnerne har skabt i deres interdisciplinære udstilling. Her ligger Lea Guldditte Hestelunds bløde stenskulpturer spredt ud over gulvet, i hvad man først kunne tolke som en tilfældigt henkastet rækkefølge, men som man efterhånden kan se indgår som en vigtig del af den relationelle helhed som CELESTE udgør – både i udstilling og performance.

CC viser totalinstallationen CELESTE d. 30/6 – 5/9, og den eksklusive performance indtager udstillingen d. 1., 2. og 3. juli 2021.

Foto: David Stjernholm

SE MERE HER