CARNIVAL // Wallmans Dinnerparty 2019 i Cirkusbygningen

⭐⭐⭐⭐⭐

I’m your social lubricant

Når spotlyset rammer Peggy Sued og hendes saxofonspillende The Blowjobbers, så ved man straks hvilken aften vi har i vente. Den engelske komiker Abigail Collins er aftenens værtinde til CARNIVAL i Wallmans, og hvis det ikke var fordi hun allerede havde nevet mig i bagdelen da jeg indtog det første glas i baren, ville jeg ikke vide hvad der ventede. Mens hun spurter rundt som en balletdanser på speed, får vi Amazonskovs-jokes fra de nederste regioner (nu helt uden barbergrej), og Boris Johnson-jokes der ville få selv EU-kommissions formand Juncker til at rykke Brexit frem til i aften. Hendes trailerpark-humor som Peggy Sued er engelsk humor når den er grovest, og det er helt forståeligt hvis man sidder liiiiidt uroligt hvis hun nærmer sig ens bord.

Og Wallmans store dinnerparty må netop siges at være en aften hvor man sjældent sidder helt stille. I Cirkusbygningens monumentale kuppelrum sidder alle 600 gæster ved veldækkede borde, men foran, bagved og over dig kan du godt forvente action fra start til slut.

Selvfølgelig er numrene så minutiøst tilrettelagt, at der trods alt er mulighed for at nyde vinen og den gode mad. Men hvad enten det er den sydafrikanske tryllekunstner Daniel Rosenfeldt med klassiske korttricks ved bordene, artistduoen Pile ou Face der svinger sig faretruende og spektakulært i de næsten gummiagtige gadelamper over dit hoved, eller de helt store showudtræk med sangere, dansere og musikere der fylder hele salen, så er det svært at sidde stille.

Som ved ethvert show har alle forskellige favoritter, og hvis man f.eks. har behov for noget beroligende når man ser halsbrækkende artisteri højt til vejrs, så er det en god ide at bestille et ekstra glas, men min favorit – ud over showets helt store afslutningsnummer – var stadig den politisk ukorrekte Peggy Sued, der hele aftenen holder pulsen oppe på gæsterne og understreger det internationale snit.

You’ve got to be in it, to win it

Wallmans dinnerparty CARNIVAL er en fest hvor maden og vinen skal nydes og tøjlerne skal slippes – helst allerede i garderoben sammen med overtøjet.

Foto: John Resborn

SE MERE