Anmeldelse: UDE GODT – HJEMME BEDST // Tivoli Balletteater, på Pantomimeteatret i Tivoli

⭐⭐⭐⭐

Bedrag eller bare ren forelskelse i en af dem vi ikke må lege med? Tim Rushton præsenterer ny pantomime perle med UDE GODT – HJEMME BEDST, den smukkeste blanding af klassiske Tivoli dyder, og mindst lige så smukke og klassiske trin fra Bournonvilles skole.

Man kunne lægge en masse moderne betragtninger og fortolkninger ind over spillet i Pantomimeteatrets klassiske historier, hvor den gamle rigmand Kassander vil gøre alt for at hans datter Columbine ikke finder sammen med Harlekin. For Harlekin er en bad boy, og Columbine den pæne pige, hvis pengeglade far helst ikke ser parret med en af de andre.

Og Pantomimeteatret i Tivoli ville jo heller ikke være det samme, hvis ikke vores alles sammens Pjerrot væltede ind på scenen hvor det gør mest ondt, hvor det skaber mest glæde, hvor det høster publikums største bifald. Så når der skal skabes nye forestillinger til Tivoli Balletteater, skal koreografen være knivskarp i prioriteringerne, og huske hvilken kæmpemæssig kulturarv Pantomimeteatrets forestillinger er en del af, og først derefter overveje hvordan man kan tilføje arven ekstra guld i kisten.

Og det er heldigvis præcis det koreografen Tim Rushton har gjort, i Tivoli Balletteaters nyeste produktion UDE GODT – HJEMME BEDST, den første nye pantomimeforestilling i 19 år. For forestillingen, der havde premiere d. 12. maj i strålende solskin, er et vidunderligt lille sammensurium af klassisk ballet og pantomimeteatrets velkendte karakterers enfoldige verden.

De modne herrer Allan Clausen og Allan Nielsen, som henholdsvis Pjerrot og den gamle rigmand Kassander, udgør Tivoli DNA’et i UDE GODT – HJEMME BEDST, og det er en fornøjelse at se de to erfarne dansere udfolde sig med majestætisk præcision i pantomimekarakterernes faste roller. Et lille nik, et klask i måsen eller en overdreven gestus, alle bevægelser og trin er velkendte, og i samspil med Tim Rushtons klassiske ballettrin med Bournonvilleskolen som uundgåelig grundtese, udfolder den fine lille forestilling sig som et spirende forår, med knopskydning og nye farver der klæder Pantomimeteatret i Tivoli.

Tim Rushtons UDE GODT – HJEMME BEDST spiller på Pantomimeteatret i Tivoli, fra d. 12. maj til d. 8. juli 2023.

Foto: Annett Ahrends

SE MERE HER