Anmeldelse: JERSEY BOYS // Lion Musicals, i Tivolis Koncertsal

⭐⭐⭐⭐

Skønne hits fra gamle dage. JERSEY BOYS er et pænt og velfriseret portræt af en amerikansk succes.

Frankie Valli og gruppen The Four Seasons er legender indenfor popmusikken – eller rettere indenfor rock’n’roll – og gruppen endte da også i 1990 med at få den største anerkendelse, at blive optaget i The Rock and Roll Hall of Fame i Cleveland, USA. Hits som Sherry, Walk Like a Man og Can’t Take My Eyes off You har sat sig fast i øregangene hos generationen, der var med da The Four Seasons i 1960 begyndte deres fantastiske rejse. Men selv om de havde succes, og ofte bliver benævnt A soundtrack of a generation, så var det ikke en rejse uden bump, og musicalen JERSEY BOYS har taget alle bumpene med.

Den danske version af musicalsuccesen er selvfølgelig underlagt strenge krav fra de amerikanske ophavsmænd og produktionsselskaber, og det er altid spændende at se hvor meget de danske kunstnere får lov til at påvirke et allerede afprøvet succeskoncept. Så instruktør Thomas Agerholm skal altså danse en form for linedans for at tilfredsstille alle, ikke mindst et dansk publikum der efterhånden er godt vant på musicalfronten. Men Agerholm kan sin metier – han kan få musicalperformerne til at yde sit bedste, og han kan bevare overblikket når han får et gennemprøvet koncept i hånden, uden at ryste på hånden.

Og det fantastiske firkløver der spiller drengene i The Four Seasons – Mikkel Hoé Knudsen som Frankie Vallie, Johannes Nymark som Tommy DeVito, Søren Torpegaard som Bob Guadio, samt Jesper Paasch som Nick Massi, er det hele værd. Naturligvis kan de ikke tilføje hverken nye ideer eller indspark, for i både udtryk og stemmeføring skal de jo ligne, og få publikum til at tro på karaktererne, men de kan i Agerholms sikre instruktion give den gas som de fire gadedrenge fra New Jersey, der på trods af lånehajer og familieproblemer bliver stjerner på rockhimmelen. Og det gør de dæleme godt.

Men selv om JERSEY BOYS netop handler om de mange bump, og de mange udfordringer og konflikter som de unge mænd må tackle, så er og bliver det en meget velfriseret produktion vi får serveret. Musicalen er kronologisk opbygget, og vi får historien fortalt direkte fra de implicerede – på hver deres måde, med hver deres meninger om hvordan det hele foregik. Og da de fleste lever endnu, er der ingen der rigtig portrætteres som bad guys. Selv en central karakter som mafiabossen Gyp DeCarlo bliver præsenteret som en hyggeonkel, der jo kun vil sine homeboys fra Jersey det bedste. Og det er musicalens svage punkt – der er ikke meget inderlighed eller smerte i fortællingen, der når ud over scenekanten.

Til gengæld er JERSEY BOYS fyldt med skønne gamle hits. Og det er jo ikke så ringe endda.

Lion Musicals’ JERSEY BOYS spiller i Tivolis Koncertsal d. 4. – 21. oktober, og tager derefter på turné i hele landet, fra d. 9. september – 17. december, 2023.

Foto: Morten Rygaard

SE MERE HER