Anmeldelse: AARHUS REVYEN ’23 // Det’ Revy Aps, Hermans i Tivoli Friheden, Aarhus

⭐⭐⭐⭐

Når solen kærligt kysser smilets by. Sådan indledes AARHUS REVYEN 2023 af Carsten Svendsen, Mikkel Schrøder, Christine Astrid, Henrik Koefoed og Szhirley, der ud over at genoptage revytraditionen i Aarhus, har givet revyen undertitlen SMILETS REVY.

Og smilt blev der, ved premieren i Hermans, der var proppet med glade gæster fra nær og fjern. For nok er revyen lokalforankret så det basker, men holdet på scenen, samt instruktør Birgitte Næss-Schmidt og kapelmester Rasmus Friis Tvørfoss, er snu nok til at brede budskabet ud så det rammer bredt. Og med tekster af bl.a. Vase & Fuglsang, er der masser af både underfundige budskaber og in-your-face jokes til alle i salen – hvad enten de er kommet langvejs fra, eller stammer fra Smilets by rundt om hjørnet.

Du kan ikke sige Mine damer og herrer! Det er dybt krænkende, man kan sgu da ikke vide hvem eller hvad der sidder derude. Revyen tager som det første fat i den tiltagende Woke bevidsthed i befolkningen, men i bedste revytradition springes der hurtigt videre, og med et virkelig lokalt indslag om det gigauoverskuelige supersygehus i Skejby, kommer revyen for alvor op i omdrejninger.

Os i hovedstaden, kæmper hårdt for maden.

Bare fordi man er lokal forankret, kan man jo godt drille de andre, og AARHUS REVYENs helt store basker tager pis på de forkælede Københavnere. For i et vidunderligt shownummer om IRMA – butikken hvis bortgang har ramt en hel generation af identitetshungrende twitter-københavnere, der græder i kor og opretter støttegrupper som var det en engelsk prinsesse der var gået bort – kaster hele holdet sig ud et potpourri af hits og slagere der tager stikket hjem. Og selv om det for en ærkekøbenhavner som undertegnede næsten er majestætsfornærmelse at pille ved Natasjas legendariske hit Giv mig Danmark tilbage, så må jeg jo blankt indrømme, at Jens Krøyers tekst Så giv os IRMA tilbage, ligesom i de gamle dage, fik mig til at grine så min fadøl skvulpede over i holderen. Og ja, i Hermans er der fadølsholdere ved sæderne. Ingen fine fornemmelser her.

Et fint nummer er også Kæledyrsgruppen, hvor Henrik Koefoed, Szhirley og Carsten Svendsen får en hel del ud af næsten ingenting. Men det er jo netop det en god revy kan – bringe publikum i en tilstand, hvor man bare sidder og klukler over det absurde teater man er vidne til – hvilket i Kæledyrsgruppen er forholdet mellem en kanin, en pipfugl og en spyflue, et forhold der fuldstændigt falder fra hinanden, når kun den ene bliver udvalgt til en skønhedskonkurrence. Det er tre meget forskellige performere der tager hver deres kæledyr i forsvar, men absurditeten binder dem sammen i nummeret af Merete Mærkedahl.

Alt i alt er AARHUS REVYEN 2023 absolut godkendt som start på en ny tradition, der bestemt er Smilets by værdig.

AARHUS REVYEN 2023 spiller i Hermans i Tivoli Friheden, fra d. 29. marts til d. 4. maj 2023.

Foto: Lars E.

SE MERE HER FRA AARHUS REVYEN 2023

Og hvis du vil spise før revyen: SE ANMELDELSEN AF REVY MENUEN PÅ RESTAURANT TERRASSEN