ANDERSENS DUENDE // Via Artis Konsort på Dynamo Workspace, Odense

⭐⭐⭐

Forelsket HC Andersen på rejse i Spanien.

Det spanske udtryk El Duende, kan beskrives som et musikalsk udtryk så dybt, at intet andet sprog kan beskrive det, og intet andet medium kan overføre det. En tilstand der giver dig gåsehud, og får dig til at smile eller græde. Og det er den tilstand som Via Artis Konsort gerne vil give dig, med iscenesættelsen af Poul Udbye Pock-Steens smukke kompositioner i ANDERSENS DUENDE.

Med udgangspunkt i HC Andersens rejsedagbog fra Spanien, har Poul Udbye Pock-Steen komponeret og skrevet en musisk iscenesættelse, som i poetiske tableauer viser nationaldigterens følelser på hans rejse.

Men de Øine,

Disse Løgne,

Dette kjække Smil om Munden,

Det er Satan dog i Grunden,

Han har mig i hendes Hænder,

Og jeg brænder!

Med bl.a. viola da gamba, oud, flamenco guitar og kastagnetter, genskaber Poul Udbye Pock-Steen og Via Artis Konsort rejsens ord og følelser – omsat til musik, performance og dans. Teksten bliver fremført både som sang og oplæsning, og specielt sopran Katrine Dyrehauge Roos, percussionisten Katarina Anagnostidou, samt koreograf og danser Loa Carlslund, træder frem som passionerede kunstnere på meget højt niveau. De følsomme kompositioner spænder vidt, og er i alle tableauer stringent doseret, så billedet hver gang fremstår som en enhed. ANDERSENS DUENDE er ikke en forestilling med et dramatisk forløb, ikke en performance med en start og en slutning, snarere en række af enkeltstående tableauer som kan nydes hver for sig, eller i flok. Om det giver dig gåsehud, eller får dig til at smile eller græde, er op til dig. Men smukke og poetiske er tableauerne.

Foto: Ard Jongsma – Still Words Photography

SE MERE